Itt van most: Hikvision

Hikvision

Hikvision_landing_fejlec

  HikCentral
Objektumazonosítás (AcuSense)
Éjszaka is színes kép
kamerák – Kamerák lázmérésre
Arcfelismerés
Személyszámlálás
Tárgyfigyelés
Szabotázs
Területre behatolás
Smart Search
Raid és Hot Swap
Hikvision Appstore
Kaputelefon
Ujjnyomat olvasó terminál
Arcfelismerő terminál
Hik_Hikcentral_ikon_94x110

 

hik_design_haromszog_hatter

hik_design_haromszog_hatter1


HikCentral

A Hikvision legújabb központi videofelügyeleti szoftvere a HikCentral.
A programot a nagyobb méretű kamerarendszerek kezelésére fejlesztették ki. Legfőbb jellemzői közé tartozik az egyszerű kezelhetőség, stabil működés, gyors visszakeresés és riasztás menedzsment. A fejlesztésnek köszönhetően több ezer kamera élőképét és felvételét kezelhetjük egyetlen tartalomkezelő rendszerben.
• akár 100 000 csatorna kezelése
• piac-specifikus modulok
• erőforrás takarékosság
• fejlett videófalvezérlési lehetőségek
• egyedi fejlesztési lehetőségekCMS Funkciói:
Élőkép és visszajátszás; PTZ vezérlés
Kibővített felhasználó kezelés (Active Directory Integráció)
Control client, Web client és Mobile APP támogatás
Esemény és Riasztás kezelés (Video Analitika,POS, stb...)
E-térkép támogatás; Letöltési központ; Rendszer állapot;

A szoftver a félreértések elkerülése végett nem ingyenes, hanem licence köteles.
A licenceket egyszer kell megvenni, nem járnak le, és állandó frissítési lehetőséget is biztosítanak.

 


Hik_Objektumazonositas_ikon_94x110

 

 

hik_design_haromszog_hatter


Objektumazonosítás (AcuSense)

Az objektumazonosítás segítségével a kamera képes különbséget tenni a vonalat átlépő, vagy a területre belépő emberek, gépjárművek és kerékpárok között, így használt analitikai funkciók sokkal pontosabb riasztásjelzést adnak.

Nincs többé téves riasztás a madarak, falevelek, kutyák-macskák áthaladása esetén, sőt, ha a szél fújja a fákat, vagy ha az autók fénycsóvája halad át a kijelölt vonalon, ezek sem indítanak hamis riasztást. Ezt a funkciót megkapták a Hikvision hőkamerái is.

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_ColorVU_ikon_94x110

 

 

hik_design_haromszog_hatter

hik_design_haromszog_hatter1


Éjszaka is színes kép

A Hikvision ColorVu kamerák fejlesztése során két nagyobb újítás jelentette az előrelépést: fejlett optika és nagy fényérzékenységű képérzékelő.A hagyományos optikákkal szemben itt F1.0 rekeszértékkel (ez egyébként a digitális fényképezőknél és kiemelkedő érték lenne) rendelkező lencsével vannak szerelve a kamerák, ami az eddigieknél lényegesen több fényt enged be, ezáltal javítja a lerögzített kép fényerejét. A megnövekedett fény miatt a felvétel nem lesz zajos, ezáltal sokkal részletgazdagabb, kiértékelhetőbb lesz a felvétel. Az optikák tükröződésmentes bevonattal (BBAR) és extra-alacsony diszperziós (ED) optikai üvegeket tartalmaznak, melyek segítségével fokozzák a kép élességét és színtelítettségét.

Ezen kívül a kamerák meleg fényű kiegészítő megvilágítással vannak felszerelve, ezért amikor nincsen utcai megvilágítás akkor a kamera saját fényforrása segíti a színes képrögzítést. A szép és értékelhető éjszakai felvételhez mindenképpen szükséges valamilyen közvilágítás, vagy direkt fényforrás a kamera által megfigyelt területhez, mivel teljes sötétségben a kamerának nem lesz értékelhető a képe, a gyártó is olyan helyszínre ajánlja, ahol van világítás a megfigyelni kívánt területen.


Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően a Hikvision új, ColorVu kamerái színes képet szolgáltatnak a rögzítőnek a nap minden órájában, alacsony megvilágítási körülmények között is.

 


Hik_Hokamerak_ikon_94x110

hik_design_haromszog_hatter

hik_design_haromszog_hatter2hik_design_haromszog_hatter1hik_design_haromszog_hatter


kamerák – Láz detektálásra alkalmas kamerákA Hikvision Lázdetektálási megoldásai:
A jelenlegi helyzetben létfontosságú, hogy a vírus terjedését minden lehetséges módon próbáljuk megakadályozni. Az emberek egy részének munkája nem végezhető otthonról, és az alapvető mozgások biztosítása is szükséges.
Fontos, hogy a láz egyszerre nagy számú áthaladáskor, távolról is felismerhető legyen.
Az egyéni lázmérés rendkívül hosszas, és kellemetlen feladat, valamint kockázatot rejt a mérő személy számára.

Ezekre a problémákra nyújtanak egyszerre megoldást a Hikvision testhőmérséklet detektálására alkalmas kamerái.
Egyáltalán nem lassítják a forgalmat, így elkerülve azt a kockázatot, amit az emberek sorban állása jelent. Nagyon gyors, 1 mp alatt detektál, és teljesen biztonságos, mivel kerül minden fizikai érintkezést.
Felhasználása mindenhol hatékony, ahol egyszerre nagy számú áthaladás történik. Üzletekben, munkahelyek bejáratánál, metró vagy más tömegközlekedési eszközök megállóinál, ügyfélszolgálatokon...

További részletek a következő CIKKBEN


A hőkamera (termálkamera) a megfigyelt terület hőkibocsátását érzékeli és jeleníti meg a látható fénytartományba átalakított képen. Hőkamerás megfigyeléssel az olyan zavaró tényezők, mint a füst, köd, rossz időjárási viszonyok vagy sötétség; kiküszöbölhetők. A biztonsági hőkamera alkalmazásának elsődleges célja személyek vagy járművek illetéktelen jelenlétének, mozgásának érzékelése.

A polgári célú biztonságtechnikában és a civil életben a hűtés nélküli bolométerek terjedtek el kis méretükből adódóan. Ezek olcsóbbak, energiafogyasztásuk kisebb, viszont alacsonyabb érzékenységgel rendelkeznek.

A hőkamera alkalmazása során sok esetben képelemző szoftverekre bízzák a képfeldolgozást. Ezek a szoftverek természetesen nem csak rögzítik az adatokat és reagálnak a beérkező információkra, hanem elemzik is azokat. Az analizálás alapján megkülönböztetünk jelenlét- és mozgásérzékelést, hőfelfutást (hirtelen megnövekedett hőmérséklet), útvonalkövetést, bolyongást (céltalan járkálást) tömegmozgást, valamint a hőkamera elleni szabotázst.

Az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés a hőkamerák iránt. A legelterjedtebb polgári felhasználási terület az épület diagnosztika, a hőszigetelés vizsgálat, az ipari, kohászati, olajipari ellenőrző mérések, de egyre elterjedtebben használják orvosi, állatorvosi diagnosztizálásra is.

 


Hik_Arcfelismeres_ikon_94x110

 


hik_design_haromszog_hatter


Arcfelismerés

A megfigyelőrendszerek intelligenciája folyamatosan fejlődik. A biometrikus azonosítás számos helyzetben képes nélkülözhetetlen információval szolgálni bizonyos események utólagos feldolgozása során.Ezen felül az arcfelismerés alkalmassá teheti a rendszert arra is, hogy azonnali fontos adatokkal lássa el a biztonsági részleget.

Az adatbázis lehetővé teszi, hogy fehér és fekete listákat készítsünk, VIP ügyfelekre vagy éppen nem kívánatos személyekre figyelmeztessük a dolgozókat.

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_Szemelyszamlalas_ikon_94x110


hik_design_haromszog_hatter1


Személyszámlálás

Kifejezetten embereket számláló funkció. Vonalak és területek berajzolásával határozhatók meg a megfigyelni kívánt területek és átjárók. A számlálás két irányú is lehet; a kilépő és a belépő embereket külön számlálja.

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_Vonalatlepes_ikon_94x110

 

 

hik_design_haromszog_hatter


Vonalátlépés

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt egyeneseken áthalad egy objektum.

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű).A vonalátlépés beállításával átjárók, bejáratok védelme valósítható meg. A vonalakhoz az is beállítható, hogy milyen irányú vonalátlépés indítsa el a riasztást, így például kiszűrhető egy rossz irányba haladó jármű vagy a kijáraton történő belépési kísérlet

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_Targyfigyeles_ikon_94x110

 

 

hik_design_haromszog_hatter


Tárgyfigyelés

Elveszett vagy otthagyott tárgy jelzése. Közösségi tereken és nagyszemélyforgalmú belső helyeken alkalmazott funkció, mely a dinamikus mozgásokat figyelmen kívül hagyja. Felvétel indítás, illetve riasztás csak akkor történik, ha a képen kijelölt területen eltűnik vagy tartósan megjelenik egy tárgy.
Képes jelezni a buszmegállóban felejtett bőröndöt vagy az eltűnt bemutatóterméket az üzletben. Kis fantáziával és megfelelő kamera elhelyezéssel képgalériában is alkalmazható a funkció a képek levételének jelzésére, de nem kifejezetten ide ajánlott.

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_Szabotazs_ikon_94x110

 

hik_design_haromszog_hatter2


Szabotázs

A szabotázs funkciók használatával a kamerák képesek érzékelni és riasztásjelzést adni, ha az eredeti pozíciójából elfordítják, letakarják, vagy lefújják festékszóróval, továbbá azt is képesek detektálni, hogy ha az objektívet szándékosan elállítják (fókuszvesztés).

 


Hik_Behatolas_ikon_94x110

 

 


hik_design_haromszog_hatter


Területre behatolás

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt területen áthalad egy objektum. A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű). A behatolás beállításával a kép egy területét védhetjük meg egy négyszög megrajzolásával. Csak akkor készül felvétel vagy indul riasztás, ha bármely irányból belépnek az adott területre. Üzlethelyiségekben, raktárakban, elzárt területeken és parkolókban hatékony az alkalmazása. A területen belüli mozgást a funkció nem jelzi, csupán magát a behatolást.

Hik_Behatolas_youtube

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_SmartSearch_ikon_94x110

hik_design_haromszog_hatter2


Smart Search

Az események könnyedén és gyorsan megtalálhatók a felvétel időpillanataiból gyártott ikonok áttekintésével. Csak jelölj ki egy időszeletet, és az NVR máris mutatja az előnézeti képeket, így azonnal látható, hogy mikor történt a keresett esemény, például egy tárgy elvétele a helyéről.


 


Hik_Raid_ikon_94x110

hik_design_haromszog_hatter2


Raid és Hot Swap

A felvételek biztonságos tárolásához és az adatok gyors eléréséhez szükséges technológia a RAID.

Különböző szintjeit használva növelhetjük a tárolás hibatűrését, kapacitását és teljesítményét.

A 9000-res szériájú HikVision rögzítők RAID 0, 1, 5, 10 szintre képesek, valamint lehetővé teszik a meghibásodott merevlemez kikapcsolás nélküli cseréjét is.

 


Hik_AppStore_ikon_94x110
hik_design_haromszog_hatter


Hikvision Appstore

Az applikációk letölthetők iOS és Android rendszerre is. A QR kódok kinagyításához kattints a kódra. Az applikációk közvetlen letöltéséhez kattints az alsó gombra.


Hik-Connect QR Code
HikCentral Mobile QR Code

HikCentral HD

iVMS-4500


HiLookVision

 

 


Hik_Kaputelefon_ikon_94x110

hik_design_haromszog_hatter

hik_design_haromszog_hatter1


Kaputelefon

A Hikvision kaputelefonok terén is ráerősített a piacra. A Kameráiról elhíresült gyártó integrálta nagy felbontású kameráit kaputelefon kültéri egységekbe, melyek közül megkülönböztet villa kültéri egységet és társasházi egységet, ahol a társasházakhoz újabban a moduláris rendszerek kiépítését célozták meg. Így a kültéri egységnél a becsengetésen túl szabadon kialakíthatunk kódzáras, vagy akár kártyaolvasós beléptetést is.

A beltéri egységek esetében 3 széria közül választhatunk, melyek közt biztosan megtalálhatjuk az igényeknek megfelelőt. A value széria az egyszerű kaputelefon rendszer kiépítését segíti, a Pro széria IPS LCD kijelzővel nagy betekintési szöget és valósághű szín ábrázolást ad nekünk, míg az Ultra széria egy igazán nagy 10” átmérőjű beltéri egységet nyújt számunkra. Az eszközök kommunikációja is teljes mértékben egyénre szabható. A termékek elérhetők IP alapon hagyományos UTP kábelezéssel, vagy akár kétvezetékes formában is, ahol egy disztribútor egység segítségével lefordíthatjuk a kommunikációt IP alapra. Ennek köszönhetően akár vegyes vezetékezéssel hibrid rendszerek is kialakíthatók, hiszen a két rendszer eszközei kompatibilisek egymással. (Ez alól kivételt képez a KIS701 szett és alkotó elemei.) Ezen felül a beltéri egységek közül elérhetők Wifi eléréssel szerelt változatok is.

Hik_kamerak_a_funkcioval_gomb

 


Hik_Ujjlenyomat_ikon_94x110

 hik_design_haromszog_hatter


Ujjnyomat olvasó terminál

A biometrikus azonosítás egyik legelterjedtebb változata az ujjnyomat azonosítás. Az azonosítást végző terminálok önálló működésre képesek, tehát nem igényelnek folyamatos felügyeletet.

A személyek az eszközben tárolódnak, azonban az ujjnyomatok mintáját az eszközök nem tárolják, azt egy kódolt, visszafejthetetlen tartalomként kezelik.
A terminálok önálló ajtónyitásra, valamint munkaidő nyilvántartásra képesek.

 


Hik_Arfelismero_ikon_94x110

hik_design_haromszog_hatter2

hik_design_haromszog_hatter


Arcfelismerő terminál

A biometrikus azonosítás egyik típusa, mely az érintésmentes azonosítást hivatott szolgálni. Egyszerűbb arcfelismerést meg lehet valósítani már egy lencse segítségével is, de a nagyobb biztonságot a két optikával felvértezett, 3D letapogatással működő eszközök nyújtják. Ilyen módon dolgozik a Hikvision összes arcfelismerő terminálja, aminek köszönhetően nagy pontosságú szűrést tudunk végrehajtani a beengedési pontokon. Az eszközök további biztonságát szolgálja, hogy egyes típusok elérhetők akár beépített kártyaolvasóval, vagy ujjnyomat olvasóval is.
Az ujjnyomatok mintáját az eszközök nem tárolják közvetlenül, azt egy kódolt, visszafejthetetlen tartalomként kezelik.
A terminálok önálló ajtónyitásra képesek.
Egyes típusok akár munkaidő nyilvántartást is képesek kezelni.